ANTICELULITNA RUČNA MASAŽA

anticelulitni tretman

Usprkos brojnim aparativnim novitetima na tržištu koji obećavaju odlične rezultate u rješavanju celulita, još je uvijek najtraženija ručna, anticelulitna masaža. Mnogi ljudi ne vole aparate i prije se odlučuju za masažu, jer terapeutima više „vjeruju“. Važnost prevencije i rješavanja celulita danas su od velike važnosti, ne samo zbog estetike već i zdravlja, jer celulit u velikim količinama ima vrlo loš utjecaj po naše zdravlje.

Anticelulitna masaža

Područje zahvaćeno celulitom ima oslabljenju cirkulaciju, što uzrokuje nedostatak kisika u tkivu, a posljedično rezultira slabijom regeneracijom stanica i daljnjim nakupljanjem toksina u zahvaćenim dijelovima, što znači i daljnji rast problema. Istraživanja pokazuju da 85- 98% žena iznad dvadeset godina ima celulit u nekom obliku. Sam uzrok celulita još nije do kraja razjašnjen, no poznati su faktori koji pogoduju njegovom nastanku: spol (žene su sklonije pojavi celulita zbog količine hormona estrogena koji pogoduje njegovom nastanku), broj i osjetljivost receptora koji upravljaju distribucijom masti u koži, oslabljena cirkulacija, smanjena fizička aktivnost, pušenje, stres. Osim hormona estrogena na pojavu celulita u nekoj mjeri također djeluju i inzulin, adrenalin, prolaktin i hormoni štitnjače. Postoji nekoliko stupnjeva razvoja celulita:prvi (početni) stupanj razvoja celulita nema kliničkih simptoma, no javljaju se promjene u strukturi kože. Drugi stupanj razvoja celulita očituje se smanjenjem temperature zahvaćenog dijela kože te njenim smanjenim elasticitetom nakon pritiska ili mišićne kontrakcije. Tzv. narančina kori još nije vidljiva, ali pregledom tkiva vidljive su daljnje promjene u njegovoj strukturi. Na trećem stupnju ˇnarančina koraˇ je vidljiva i kad osoba leži, a nakupine masnog tkiva se mogu napipati. Celulit četvrtog stupnjakarakteriziraju promjene koje su vidljivije, opipljivije i popraćene osjećajem boli. Bolnost se javlja na dodir, ali i je prisutna i neovisno o pritisku. Tada celulit postaje svakodnevni zdravstveni problem.

anticelulitni tretman Celulit

Područja koja najčešće celulit zahvaća: stražnjica, bedra, trbuh i nadlaktice. Anticelulitnom masažom potičemo cirkulaciju, veći protok krvi odnosi toksine, donosi stanicama hranu i kisik, koje potom obavljaju svoje funkcije brže i efikasnije, potiču regeneraciju vezivnog tkiva i razgradnju stanica celulita. Celulit je nažalost problem koji treba sustavno rješavati, a nakon kure tretmana i održavati. Rezultati su vidljivi već nakon nekoliko masaža, a najprije se očituju glatkoćom kože i pojačanim tonusom, manjom vidljivošću „narančine kore“, boljom cirkulacijom i smanjenim osjećajem napetosti i „težine“ zahvaćenih dijelova. Nemojte si dopustiti da vam celulit postane bolest, reagirajte na vrijeme i učinite dobro svojoj koži, zdravlju, a i svojem samopouzadnju.

Tekst napisala: Martina Stanko, kozmetičar