Sunčanje/solarij

salus-0035

Karakteristike solarija i održavanje:

Svojim klijentima omogućavamo sunčanje u Turbo Solariju marke SunVision 500, sa redovno kontroliranim i mijenjanim lampama te certifikatom za dozvoljenu uporabu.

Solarij je ergonomski, što omogućava ravnomjernije sunčanje i ugodan boravak tijekom sunčanja. Posebne su lampe za lice i dekolte, te posebne za tijelo. Lampe za lice i dekolte su puno jačeg intenziteta, te ih manualno možete sami regulirati i nakon nekog vremena prema potrebi ugasiti, kako bi spriječili pretjerano izlaganje lica i dekoltea UV zrakama.

Između svakog sunčanja solarij se dezinficira specijalnim sredstvom za čišćenje, kako ne bi došlo do nepoželjnih infekcija.

Pozitivne strane sunčanja:

Kao što znate, izlaganjem sunčevoj svjetlosti ili solariju možete zadovoljiti potrebu organizma za stvaranjem D vitamina. Sunce, osim što je izvor života, ono nam omogućuje stvaranja hormona sreće, serotonina.

Sunčanje se preporučuje ljudima koji boluju od koštanih bolesti, depresije, anskioznosti, isto tako smanjuje razinu stresa i umora, te poboljšava raspoloženje. Isto tako oni koji su alergični na sunce, a ipak se odluče na izlaganje, dobro je prije naraviti pripremu sa sunčanjem u solariju, kako bi izbjegli negativne reakcije.

No ne pretjerujte! Jer pretjerano izlaganje suncu nosi puno lošije posljedice za kožu. Možda posljedice neće biti odmah vidljive, no koža pamti svaku zraku sunca.

Korisni savjeti:

Kožu prije sunčanja operite od svih parfema, krema i šminke, jer korištenjem bilo čega što nije namjenjeno solariju može izazvati negativne posljedice (pigmentacijske mrlje).

Zaštitite kosu prilikom sunčanju, jer kosa pod UV zrakama puca, gubi svoju elastičnost i ljepotu.

Zaštitite svoju kožu specijalnom kozmetikom prije ili nakon sunčanja. U ponudi imamo specijalne kremice koje imaju niski zaštitni faktor, no potiču na brže tamnjenje i zadržavaju boju trajnijom.

Sunčanje u solariju jednako je cjelodnevnom izlaganju na suncu, stoga pripazite kada koristite solarij, taj dan se posebno čuvajte sunčevih zraka.

Kome se sunčanje ne preporučuje:

Osobama koje na bilo koji način dubinski tretiraju lice (abrazivnim postupcima, mezoterapijom, mezo rolerima, voćnim kiselinama i sličnim postupcima).

Prilikom gljivičnih i virusnih oboljenja

Trudnicama i dojiljama

Osobama koje su sklone kožnim upalama, izrazito suhoj koži i sl.

Žene sa bolestima štitanjače, mastopatijom

 

salus-0035

Cijena sunčanja u solariju je 3,00kn/min.