Parafinska njega

IMG_0166

Vrući tretmani parafinom izrazito su ugodni, osobito u zimskim danima, za suhe i ispucale ruke te lice za intenzivnu njegu kože.

Postupak za tretman lica: radi se priprema lica, skidanje šminke, piling, te se stavlja pakung na lice i parafin, pod čijim utjecajem bogati sastojci dodatno hrane i daju koži vlagu, te učvršćuju kožu i čine ju gipkijom.

Već se nakon prvog tretmana vide rezultati, koža postaje sjajna, vlažna i njegovana te kao takva zaštičena od vanjskih nepovoljnih utjecaja.

Osim što čini kožu glatkom i nahranjenom, parafin se koristi i u medicinske svrhe kod terapije upale zglobova, smanjenja oteklina mišiča, potiče se prokrvljenost i jača se vezvno tkivo, koža postaje elastičnija.

U njegu ruku sa parafinom ubraja se piling ruku kako bi se skinule odumrle stanice te koža bolje pripremila za intenzivnu njegu, zatim se radi masaža ruku sa blagotvorinim uljima u mješavini sa vitaminskim pakungom visoke kvalitete.

Takve se ruke uranjaju u parafinsku kupku koja u sebi sadrži aloa veru, vitamin E i druge hranjive sastojke, koji pod utjecajem topline i parafina pojačavaju djelovanje lotiona za vlaženje i hranjenje. Nakon 15-tak min. rukavice se skidaju i umasirava se ostatak pakunga, te se nanosi krema za ruke kao dodatna zaštita i prilog tretmanu.