Celulit i masne stanice

masne stanice

Što je celulit?

Celulit je napuhana – natečena masna stanica koja zbog slabog vezivnog tkiva čini površinu kože nabrazdanu, neravnu i često kvrgavu. Normalna veličina masne stanice je 1,5 mm, dok u stanju naotečenosti dostiže i 10 puta veću tj. 15 mm.

Hormoni imaju veliku ulogu u nastanku celulita, isključivo kod žena hormon estrogen. Zbog testosterona, muških spolnih hormona, stvaraju se čvrsta kolagenska vlakna, zbog čega kod muškaraca masnoće teže dopiru do površine i tako nisu vidljive. Celulit se deponira u određenim dijelovima tijela. Najčešće su to bedra ili “jahače hlače”, stražnjica i ruke kod žena, a sve se češće pojavljuje i kod muškaraca u predjelu trbuha.

Celulit
Slika 1. Celulit na bedrima

U ovim masnim stanicama pohranjene su otpadne tvari – metabolički otpad i toksini. Sve što tijelo nije iskoristilo kao energiju ili nije eliminiralo ono što je neiskorišteno, pohranjuje se u masnim stanicama i napuhuje ju. Toksini i metabolički otpad ovisni su o limfi jer je ona zadužena za čišćenje organizma. Limfa iz niza razloga u današnjem načinu života (sjedenje, malo kretanja, loša prehrana, slabo vezivno tkivo…) ne radi dobro čišćenje otpadnih tvari.

slydestyler

Slika 2. Limfna drenaža za noge

Vezivno tkivo slabi zbog uzimanja sve veće količine umjetnih hormona iz hrane, konzervansa, genetskih hormonalnih poremećaja. Zbog slabog tkiva masna stanica lakše prodire, a limfa sporije tj.otežano radi.
Cirkulacija je također važna za normalno funkcioniranje tijela. Pogotovo dijelovi tijela zahvaćeni celulitom imaju lošu prokrvljenost. Potičući cirkulaciju ujedno radimo i prevenciju bolesti krvožilnog sustava nogu (vene, pucanje kapilara, venska insuficijencija…)

0ac8b2064428b5aa6049a955b640e029

Slika 3. Vacustyler, aparat za krvožilni trening

Diferencirana terapija celulita je pristup ovom fenomenu 21 stoljeća s medicinskog stajališta i tako ga i tretiramo. Mi celulit smatramo bolešću koja zahvaća 95 % žena i sve veći broj muškaraca.

Patentirani koncept tretiranja zasniva se na četiri glavna djelovanja:
– smanjenje obujma masne stanice koja je naotečena

jabuka

– učvršćivanje vezivnog tkiva koje je opušteno

salus-0079

– poboljšanje protoka limfe

bodywrapping2

– poboljšanje cirkulacije
Anticelulitna masaža

vacustuler

 

Rezervirajte svoj besplatan termin za savjetovanje. Zpočnite brigu o zdravlju već danas.

Trajna depilacija anticelulitni tretman